(P) Care este materialul ideal pentru o cuvertură de pat?

(P) Care este materialul ideal pentru o cuvertură de pat?
Data publicarii: 18 Decembrie 2020

Dacă te numeri printre persoanele care pun preț pe confort și aspect, din dormitorul tău nu ar trebui să lipsească o cuvertură de pat.

Acest accesoriu este deosebit de util datorită faptului că protejează lenjeria de praf și de alte impurități care apar în timpul zilei. Totodată, o cuvertură are un rol estetic și poate schimba instantaneu atmosfera din camera de odihnă.

Însă asta nu e tot! În funcție de materialul din care alegi să fie confecționată noua ta cuvertură de pat, te vei bucura de diferite avantaje. În magazinul online patulmeu.ro te așteaptă o gamă bogată de cuverturi și alte produse destinate momentelor de odihnă. Înainte de a opta pentru o anumită cuvertură, descoperă care sunt beneficiile pe care le aduce fiecare material în parte!

Cuvertură din bumbac

Unul dintre cele mai populare modele de cuvertura pat este cel confecționat din bumbac. Dincolo de prețul accesibil, produsele din bumbac prezintă și următoarele avantaje:

Bumbacul este un material 100% natural cu proprietăți nonalergene. Drept urmare, este recomandat pentru copii, dar și pentru adulții cu pielea sensibilă;

Are proprietăți termoizolante, motiv pentru care ține de cald în timp ce lasă pielea să respire;

Absoarbe cu succes umezeala și elimină transpirația care poate apărea în timpul nopții;

Este extrem de ușor de întreținut – nu trebuie spălat la o anumită temperatură;

Este moale și plăcut la atingere;

Este biodegradabil, fiind preferat de persoanele care își doresc să protejeze mediul înconjurător.

Cuvertură din catifea

Cu un aspect elegant, catifeaua este deosebit de plăcută la atingere. Iată care sunt avantajele, dar și dezavantajele acestui material!

Este deosebit de călduroasă, fiind o alegere potrivită mai ales în sezonul rece;

Spre deosebire de bumbac, are un preț mai ridicat, fiind un material mai pretențios;

Dacă optezi pentru o cuvertură de pat din catifea, trebuie să ții cont de faptul că acestea se calcă doar prin aburi, nu prin presare.

Cuvertură din mătase

Fabricată inițial doar în China, mătasea este un material natural, obținut din viermele sau fluturele de mătase, aflat în stadiul de cocon. Descoperă, în continuare, care sunt aspectele de care trebuie să ții cont când achiziționezi produse confecționate din acest material!

Mătasea reduce riscul alergiilor și este recomandată persoanelor care au pielea sensibilă sau care sunt predispuse la diferite alergii de sezon;

Este extrem de rezistentă și arată ca nouă chiar și în urma spălărilor repetate;

Spre deosebire de bumbac, și acest material crește într-o anumită măsură prețul produselor.

Cuvertură din satin

Cuverturile din satin fac parte din categoria produselor de lux destinate patului tău. Aspectul rafinat al acestor cuverturi acordă o notă de eleganță camerei de odihnă. Iată care sunt motivele pentru care aceste produse sunt preferate de persoanele care apreciază luxul!

Satinul are un luciu delicat și este deosebit de fin și de plăcut la atingere. Din acest motiv, o cuvertură de pat din satin este potrivită pentru un dormitor elegant și mai puțin adecvată pentru camera copiilor;

Imprimeurile lenjeriilor și cuverturilor din satin sunt realizate cu cele mai noi tehnologii. Drept urmare, nu se decolorează cu timpul;

Temperatura maximă de spălare a acestor produse este de 40 de grade Celsius. Totodată, temperatura tălpii fierului de călcat nu ar trebui să depășească 90 de grade Celsius.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies