(P) 4 produse de îngrijire care nu trebuie să lipsească din trusa ta

(P) 4 produse de îngrijire care nu trebuie să lipsească din trusa ta
Autor: Raluca Gheorghe Data publicarii: 26 Mai 2021

Când vine vorba de îngrijirea personală pielea reprezintă una dintre cele mai importante și pretențioase părți ale corpului.

Chiar dacă dinții și părul au și ele un rol important de jucat în look-ul general, acestea pot fi îngrijite mai mult sau mai puțin cu câteva produse specifice.

În ceea ce privește pielea însă, povestea este cu totul alta! De la cunoașterea tipului de piele, fie ea uscată, uleioasă sau sensibilă, la rutine specifice de dimineață, seară și așa mai departe, există anumite produse de îngrijire care nu ar trebui să lipsească din trusa zilnică.

Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, o rutină corectă de îngrijire a pielii poate ajuta la înlăturarea acneei și a punctelor negre și poate preveni cât mai mult posibil apariția ridurilor și a liniilor fine.

Pentru ca tu să fii cât mai bine informată cu privire la îngrijirea ta personală, în continuarea acestui articol îți vom prezenta patru dintre cele mai importante produse care nu ar trebui să-ți lipsească.

4 produse necesare pentru o îngrijire adecvată

Chiar dacă următoarea listă vorbește despre produse la modul general, este recomandat ca cele folosite de tine să fie naturale și de calitate, cum ar fi cele de la L'occitane, pentru a evita eventuale reacții adverse provenite de la compuși chimici sau artificiali.

Acestea fiind spuse, produsele care nu trebuie să lipsească din trusa ta zilnică includ:

Demachiant

Demachiantul sau cleanserul ar trebui să reprezinte o componentă vitală din rutina ta zilnică, atât seara pentru înlăturarea machiajului cât și dimineața pentru a curăța excesul de sebum acumulat peste noapte și eventualele celule moarte.

Deoarece totul pleacă de la un ten curat, demachiantul poate fi considerat o fundație pentru restul produselor care urmează să fie folosite după.

Exfoliator

Exfolierea înseamnă înlăturarea pielii moarte, scoțând în evidență pielea mai tânără și mai frumoasă.

Mai mult decât atât, acest proces oferă o absorbție mai bună a serumurilor și a produselor hidratante și permite o aplicare mai uniformă a machiajului.

Având în vedere că oricum înlături o bună parte din rezidurile de pe piele zilnic prin folosirea demachiantului, exfolierea ar trebui realizată de 1-2 ori pe săptămână, cu posibilitatea de creștere a frecvenței în funcție de necesitate.

Frecvența exfolierii depinde în mare parte și de tipul produsului exfoliant. Dacă găsești unul care este mult mai blând cu pielea și care precizează că poate fi folosit zilnic, atunci îl poți incorpora în rutina zilnică alături de demachiere.

Serum

Serumul reprezintă una dintre cele mai importante elemente ale rutinei de îngrijire a pielii.

Bogat în ingrediente active, acesta este folosit pentru a oferi strălucire pielii, dar și pentru proprietățile sale de hidratare, reparare și anti-aging.

Serumurile pot fi folosite pentru mai multe scopuri sau doar pentru unul singur, în funcție de felul în care au fost create, astfel încât, dacă vrei un serum care să ofere mai multe beneficii sau vrei doar unul care să se axeze special pe o anumită problemă, alegerea îți aparține.

Cremă hidratantă

Hidratarea pielii reprezintă un alt pas care nu trebuie sărit.

Atunci când vorbim de cremă hidratantă însă, trebuie menționat că aceasta trebuie să fie selectată în baza tipului de piele pe care îl ai.

Dacă ai un ten uscat atunci ar trebui să te axezi pe o cremă care să ofere hidratare pe o perioadă lungă de timp.

Dacă ai pielea uleioasă atunci ar trebui să optezi pentru o cremă ușoară și fără uleiuri. Iar dacă ai pielea sensibilă atunci caută creme hidratante care să nu conțină alcool sau parfumuri artificiale, asta pentru a preveni apariția iritațiilor sau a erupțiilor cutanate.

Toate aceste produse pot fi considerate o fundație a unei rutine adecvate, existând oricând opțiunea de a adăuga produse și elemente noi, odată ce te-ai familiarizat cu cele existente deja.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies