Olivia Steer, Elena Lasconi si Neti Sandu vorbesc cu “Doctorul Casei” despre stilul lor de viata echilibrat versus ortorexie

Olivia Steer, Elena Lasconi si Neti Sandu vorbesc cu Doctorul Casei despre stilul lor de viata echilibrat versus ortorexie
Data publicarii: 24 Octombrie 2013

Noua editie a emisiunii “Doctorul Casei”, difuzata duminica, 27 octombrie, de la 16.30, ACASA, aduce in discutie probleme de sanatate grave cu care se confrunta oamenii in prezent. Olivia Steer, Elena Lasconi si Neti Sandu fac demonstratii culinare cu ingrediente sanatoase si ii dezvaluie dr. Anca Vereanu cum isi mentin un stil de viata echilibrat.

Ortorexia este cunoscuta ca fiind tulburarea de nutritie a secolului XXI. Unii oameni sunt atat de inversunati sa manance corect, in contextul poluarii si produselor cu multe de E-uri, incat ajung sa dezvolte adevarate obsesii in ceea ce priveste alimentatia. Persoanele atinse de ortorexie ajung sa isi consume foarte mult timp facand liste de alimente, cautandu-le, cantarindu-le, eliminand de pe lista tot ce pare nociv pana cand lista nu mai contine aproape nimic. Astfel ajung persoane subponderale si isi pun sanatatea in pericol. Medicii nutritionisti si psihologii trag un semnal de alarma asupra acestei noi afectiuni care a inceput sa se extinda ingrijorator.

Trei vedete vorbesc la “Doctorul Casei” despre echilibru in alimentatie, fiecare avand stilul ei de viata. Olivia Steer, adepta a stilului de viata raw vegan explica cum se poate pastra echilibrul fara sa se faca excese, mancand hrana vie. Elena Lasconi, realizatoarea emisiunii “Dincolo de Povestiri” de la acasa si totodata una dintre vedetele participante la “MasterChef - Proba celebritatii” de la ProTV, face o demonstratie cu un desert sanatos pe care il prepara, iar Neti Sandu, realizatoarea rubricii horoscop din cadrul Stirilor ProTv de la ora 07:00, care nu a tinut niciodata o dieta, le arata telespectatorilor ACASA care sunt preferintele ei culinare.
Dr. Anca Vereanu va comenta intr-un alt reportaj, direct din sala de operatie, procedura chirurgicala cu tehnica de ultima generatie pentru corectarea coxartrozei si a fracturii de col femural, o afectiune de osteoporoza, dezvoltata de femei.

Performantele chirurgicale romanesti la nivel mondial, cazurile spectaculoase realizate de prof. dr. Ioan Lascar: reconstituirea degetelor unui copil care s-a nascut fara palma, reductia degetelor gigant ale altui copil nascut cu aceasta deformatie sunt prezentate intr-un alt reportaj impresionant realizat de “Doctorul Casei”, pentru editia de duminica,      27 octombrie, difuzata de la 16.30, ACASA.

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies