Află câteva metode simple de relaxare a picioarelor obosite

După o zi obositoare în care ai stat mult în picioare sau după o noapte de dans pe tocuri înalte simţi că picioarele te dor îngrozitor. Nu vrei decât să te descalţi şi să nu le mai atingi, dar le poţi relaxa altfel!

Află câteva metode simple de relaxare a picioarelor obosite

Prima greşeală pe care o fac de obicei femeile atunci când îşi simt picioarele obosite este aceea de a se descălţa, acolo unde se află, la petrecere sau la birou, ştiind că mai au mult timp de aşteptat până să ajungă acasă. Este o greşeală, pentru că picioarele deja umflate şi obosite vor intra cu mult mai greu în pantofi, atunci când trebuie să plece spre casă.

O dată ajunsă acasă, primul instinct este acela de a arunca pur şi simplu pantofii într-un colţ şi de a te aşeza undeva. Instinctul e bun, dar ai grijă să te aşezi cu picioarele întinse, aşezate la un nivel mai ridicat decât restul corpului. Poţi aşeza un scaun în faţa fotoliului sau poţi folosi o pernă voluminoasă, totul e să laşi cale liberă sângelui să circule, indiferent dacă motivul durerii este faptul că ai stat mult imp în picioare sau, dimpotrivă, aşezată.

Dizolvă sare de baie într-un lighean cu apă cât mai caldă, apoi odihneşte-ţi picioarele în apă timp de 10 minute. Te vei simţi mult mai bine după aceea! Sarea de baie se găseşte în farmacii, la plafar, dar şi în majoritatea magazinelor cu produse cosmetice. Dacă nu ai aşa ceva în casă, dizolvă aproximativ două linguri de sare grunjoasă. Efectul ei va fi deasemenea benefic, dar sarea specială pentru baie are avanatajul că este îmbogăţită cu diverse extracte de plante care au efect relaxant, pe lângă efectul aromaterapeutic.

Un masaj al tălpilor este binevenit, dacă foloseşti o cremă emolientă specială pentru picioare, pe care o masezi cu mişcări uşor apăsate. Cele pe care le găseşti în comerţ conţin de obicei glicerină şi extract de mentă, care înmoaie pielea şi dă senzaţia de răcorire. Evită să foloseşti în acest scop loţiuni dedicate hidratării corpului sau mâinilor, pentru că acestea au altă compoziţie. Tălpile au pielea mai uscată şi au nevoie de o cremă specială, care să intre cu uşurinţă în profunzimea pielii. Celelalte cremă nu vor pătrunde în totalitate, iar surplusul rămas la suprafaţă, deşi invizibil, va favoriza apariţia ciupercilor sau a altor afecţiuni ale picioarelor.

 

Program PRO 2

 • Miercuri
 • 06:00 Intr-o alta viata
  90 min
  07:30 Stadiul relatiei: complicat
  60 min
  08:30 Petale de singuratate
  75 min
  09:45 Pe taramul dorintei
  105 min
  11:30 Inima nu cere voie
  120 min
  13:30 Dragoste de contrabanda
  60 min
  14:30 Petale de singuratate
  75 min
  15:45 Stadiul relatiei: complicat
  60 min
  16:45 Intr-o alta viata
  75 min
  18:00 Pe taramul dorintei
  60 min
  19:00 Inima nu cere voie
  120 min
  21:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  22:00 Regina
  105 min
  23:45 Stadiul relatiei: complicat
  60 min
  00:45 Inima nu cere voie
  105 min
  02:30 Ally McBeal
  210 min
  06:00 Intr-o alta viata
  90 min