Salam de biscuiti

Ingrediente:
500 g biscuiti
200 g margarina sau unt
200 g zahar tos
200 g rahat
100 g miez de nuca
200 g stafide
200 ml lapte
200 ml apa
2 linguri cacao
2 plicuri zahar vanilinat de la Dr. Oetker
1 fiola esenta de migdale de la Dr. Oetker
30 ml esenta de rom de la Dr. Oetker(1 sticluta)
100 g nuca de cocos

Mod de preparare:
Biscuitii si miezul de nuca se rup in bucatele. Rahatul se taie in cubulete cu latura de 1 cm.
Se pun la foc apa, laptele, zaharul tos si se fierb pana se topeste zaharul. Se adauga cacaua, zaharul vanilinat, apoi untul pana se topeste. Se ia compozitia de pe foc si se adauga esentele. Siropul rezultat se toarna cald peste biscuiti. Se adauga stafidele, nuca, rahatul si se omogenizeaza. Compozitia se lasa sa se lege 15 minute acoperita cu folie alimentara.

Apoi se intinde un strat de folie alimentara pe masa de lucru si se presara cu nuca de cocos (pe o zona egala cu circumferinta salamului dorit). Se aseaza compozitia pe zona presarata cu nuca de cocos si apoi se ruleaza cu folia, cat mai strans. Odata format rulou el se poate presa cu mana pentru a lua forma dorita: patrata, triunghiulara, turtita, rasucita, etc. Salamul se tine la frigider minim 2 ore, dupa care se poate servi feliat.

Program PRO 2

  • Vineri
  • 06:45 Dimineti langa tine
    75 min
    08:00 Cine-i cine?
    75 min
    09:15 Inimi ratacite
    120 min
    11:15 O singura privire
    135 min
    13:30 Secrete in familie
    60 min
    14:30 Silvana
    60 min
    15:30 Cine-i cine?
    60 min
    16:30 Dimineti langa tine
    60 min
    17:30 Inimi ratacite
    90 min
    19:00 O singura privire
    120 min
    21:00 Secrete in familie
    60 min
    22:00 Iertare
    120 min
    00:00 Iubire ca in filme
    60 min
    01:00 Dimineti langa tine
    45 min
    01:45 Secrete in familie
    60 min
    02:45 O singura privire
    90 min
    04:15 Iertare
    90 min
    05:45 Silvana
    60 min
    06:45 Dimineti langa tine
    75 min

Stiri