Mod de preparare
Jumatate din cantitatea de nuci se macina si se amesteca cu faina si cu sarea, dupa care se cern. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si drojdia. Apoi se face o gropita in mijloc si se adauga galbenusurile, laptele caldut, restul de nuci taiate, portocalele, stafidele, aromele si untul moale “in fulgi”. Se amesteca totul, mai intai cu bratele de aluat ale mixerului electric, dupa care se framanta timp de aproximativ 20-30 de minute. In cazul in care aluatul este lipicios se poate adauga faina.
Se obtine un aluat neted, lucios si elastic.
Se lasa apoi la dospit aprox. 1 ora, la loc cald, timp in care aluatul isi va dubla volumul.
Dupa aceea, se mai framanta putin, se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina, se mai lasa la odihnit 15 min. in tava, dupa care se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 40 de minute.
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
---|---|
08:00 | Intrebarea Mesei Rotunde 60 min
|
09:00 | Lectii de viata 60 min
|
10:00 | Eu, tu si cabana din munti 120 min
|
12:00 | Aproape de iubire 180 min
|
15:00 | Pe firul iubirii 120 min
|
17:00 | Lectii de viata 60 min
|
18:00 | Povestea de pe insula 120 min
|
20:00 | Regina 90 min
|
21:30 | Montecristo 75 min
|
22:45 | Spre Anglia, cu dragoste 120 min
|
00:45 | Regina 105 min
|
02:30 | Intrebarea Mesei Rotunde 45 min
|
03:15 | Lectii de viata 45 min
|
04:00 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
04:30 | Spre Anglia, cu dragoste 90 min
|
06:00 | Pe firul iubirii 120 min
|