Ce le excita cu adevarat pe femei?

Dupa un studiu de o saptamana, cercetatorii englezi au tras concluzia ca femeile care au o cariera de succes au un apetit sexual mai puternic si au parte de mai multa distractie si placere in dormitor. Asa sa fie oare?

Ce le excita cu adevarat pe femei?

Dupa ce s-a descoperit Viagra, a inceput o campanie asidua pentru descoperirea mecanismelor care declanseaza dorintele sexuale la o femeie. O femeie are orgasm mai mult mental decat fizic, sau invers?

In timp ce la barbati este extrem de simplu si de clar, la femei, lucrurile se complica. Se pare, totusi, ca unele femei au in mod natural un libidou mai crescut decat altele, iar asta s-ar putea explica prin prezenta unui nivel mai mare de testosteroni.

Femeile cu mai mult testosteron sunt mai ambitioase si hotarate in privinta lucrurilor pe care le vor si aleg, de obicei, cariere in mod traditional barbatesti, in afaceri si finante. Se pare ca tot ele sunt cele are au cel mai des chef de sex, datorita nivelului crescut de hormoni sexuali. Asadar, aceasta descoperire pare sa confirme faptul ca dorinta feminina, ca si cea masculina, este inradacinata in chimia organismului si ca nu are legatura neaparat cu dispozitiile psihice.

Femeile cu mai mult testosteron pot fi recunoscute cu usurinta. Au indexul la fel de lung ca si inelarul, au o talie un pic mai ingrosata si au mai mult par facial si pe corp decat femeile cu mai putin testosteron.

Psihologii, insa, continua sa creada ca libido-ul feminin este determinat de factori fizici, emotionali, sociali si relationali, deopotriva. Daca ai o imagine proasta despre tine, ai fost traumatizata in copilarie, ai avut experiente neplacute cu un partener nepriceput, atunci e foarte putin probabil sa fii o vampa in dormitor si sa ai parte de orgasme multiple.

Psihologii insista ca nivelul crescut de testosteron nu e insa suficient pentru ca femeia respectiva sa aiba si un apetit sexual ridicat. Libido-ul e dictat si de factori genetici, de stilul de viata si de varsta. Femeile ating apogeul sexualitatii in jur de 35-40 de ani, de aceea sexul se imbunatateste odata cu varsta, in cazul lor.

Cercetarile in domeniul sexualitatii feminine sunt inca incomplete si pline de controverse si contradictii. Savantii nu pot cadea la pace in privinta unei singure teorii care sa explice libido-ul femeii, insa trebuie sa recunoasca cu totii ca a intelege dorintele femeilor e la fel de complicat si dificil cu a intelege o femeie.

 

Program PRO 2

 • Luni
 • 06:45 Dimineti langa tine
  150 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Vieti la rascruce
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Dimineti langa tine
  120 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Vieti la rascruce
  60 min
  22:00 Trandafirul negru
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dimineti langa tine
  105 min
  01:45 Vieti la rascruce
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Iubire ca in filme
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  150 min

Stiri