Cum te feresti de inselatoriile de pe Facebook. Top 9 cele mai intalnite escrocherii

De cate ori nu ai fost tentat sa folosesti o aplicatie de pe Facebook care iti arata cine ti-a vazut profilul sau sa citesti mesajele unui prieten scrise cu litere ciudate si care te indeamna sa dai click.

Cum te feresti de inselatoriile de pe Facebook. Top 9 cele mai intalnite escrocherii

Multe dintre aceste ecrocherii sunt evidente si deci usor de ocolit, insa de multe ori cazi in capcana. Asa ca in ciuda setarilor de siguranta ale retelei, depinde doar de tine sa ai grija de contul tau online. Huffington Post a facut o lista cu cele mai comune inselatorii de care sa te feresti pe Facebook. Vezi mai jos care sunt cele mai frecvente probleme.

Una dintre cele mai intalnite inselatorii sunt aplicatiile si ofertele "prea bune ca sa fie adevarate" si care ii admenesc pe utilizatori sa copieze un cod in browserul lor de internet. Din momentul in care utilizatorul a facut acest lucru, virusul se instaleaza automat si preia controlul asupra contului tau de Facebook si iti spameaza prietenii.

La ce sa fii atent? La materiale video sau la poze cu Osama bin Laden mort, aparute la scurt timp dupa moartea acestuia si care au impanzit practic retelele de socializare.

Ai grija si la falsele chestionare. Daca dai click si esti redirectionat pe o alta pagina decat una de Facebook, mai bine inchide-o. Cand completezi falsul text, tu nu faci decat sa il ajuti pe hacker sa-si castige comisionul. La final ti se poate cere si numarul de telefon ca sa iti fie trimise rezultatele.

Ai grija, daca un un hacker are numarul tau ar putea sa-ti sparga contul de Facebook sau chiar sa faca plati in numele tau. Cei care fac phishing sunt de cele mai multe ori de datele tale personale - numele de utilizator, parola si apoi incearca sa iti sparga si alte conturi.

Inselatoriile de acest fel sunt destul de greu de depistat pentru ca ei creaza de obicei o pagina asemanatoare cu cea de Facebook.

Trebuie sa fii atent si la mesajele care par a veni din partea echipei Facebook si care iti spun ca trebuie sa iti updatezi contul. De obicei aceste contin linkuri infectate deja, iar daca dai click, ai putea ramane fara username si parola.

Daca un prieten iti cere bani disperat, l-ai ajuta nu? Pe asta mizeaza hackerii care vor sa te faca sa trimiti bani online prin servicii de tipul Western Union. Daca obisnuiesti sa adaugi in lista ta pe oricine, mai bine gandeste-te de doua ori. Si asta pentru ca unele conturi sunt create tocmai pentru ati afla datele personale.

O falsa invitatie postata pe pagina ta care iti promite ca vei castiga un premiu daca dai click pe ea, este o cale prin care tu poti la randul tau sa iti spamezi prietenii fara sa vrei. Si asta pentru ca odata ce ai dat click pe ea, ea este redistribuita si pe paginele celor din lista ta. Aplicatiile cu probleme au devenit ceva comun in ziua de azi.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dimineti langa tine
  75 min
  08:00 Cine-i cine?
  75 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Cine-i cine?
  60 min
  16:30 Dimineti langa tine
  60 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Secrete in familie
  60 min
  22:00 Senora
  120 min
  00:00 Iubire ca in filme
  60 min
  01:00 Dimineti langa tine
  45 min
  01:45 Secrete in familie
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Senora
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  75 min

Stiri