Te-ai saturat de sprancenele pensate incorect? Iata de ce trebuie sa tii cont pentru un look de invidiat

Sprancenele iti pot schimba radical look-ul, asa ca nu este o surprinza ca vrem sa arate perfect. Asadar, pentru tine am ales cele mai bune sfaturi despre ce ar trebui sa faci si ce nu ar trebui sa faci, astfel incat sprancenele tale sa arate imecabil.

Te-ai saturat de sprancenele pensate incorect? Iata de ce trebuie sa tii cont pentru un look de invidiat

Trebuie sa: alegi o forma potrivita formei fetei tale si sa ramai la ea

Schimbarea frecventa a formei sprancenelor nu poate avea un rezultat placut pe termen lung. Forma sprancenelor se alege in functie de forma fetei si a ochilor. Ochii care sunt mai apropiati au nevoie de sprancene care sunt mai lungi, in timp ce ochi mici beneficiaza de pe urma sprancenelor putin mai groase. Ochii care sunt usor departati au nevoie de sprancene care pornesc de la o mica distanta de baza nasului. Daca nu te consideri suficient de experta incat sa te joci singura cu forma sprancenelor, apeleaza la o experta. 

Nu trebuie sa: iti subtiezi sprancenele la capete

Poate crezi ca sprancenele subtialte la capete arata interesant, dar sa stii ca te fac sa pari mai matura. Sprancenele care se termina natural, si sunt usor mai groase, iti ofera un aspect tineresc. Trebuie sa stii ca odata cu trecerea anilor, sprancenele tale oricum vor deveni mai subtiri la capete.

 Trebuie sa: scapi de durere

Pensetele de calitate sunt ascutite la capete si sunt perfecte pentru a  indeparta chiar si cele mai fine fire de par, insa, de asemenea te scapa de durerea pe care o poti simti la pensat. Tototdata, poti reduce disconfortul, tragand de firele de par in directia lor de crestere.

Nu trebuie sa: elimini mai mult de un fir de par la fiecare miscare

Pensatul e o operatiune care poate lua ceva timp si s-ar putea sa te plictisesti, insa nu trage de mai multe fire in acelasi timp. O clipa de neatentie si forma sprancenelor tale ar putea fi compromisa.

Trebuie sa: alegi momentul si locul potrivit pentru pensat

Cel mai bun moment pentru ingrijirea sprancenelor este imediat dupa dus, insa nu in baie, ci intr-un loc unde beneficiezi de lumina naturala. Foloseste o oglinda care iti permite sa iti vezi ambele sprancene in acelasi timp. Lumina diminetii este perfecta, insa asta numai daca in acest moment al zilei esti relaxata si nu te grabesti sa ajungi undeva.

Nu trebuie sa: tunzi prea mult

Nu vei avea niciodata sprancene perfecte daca le tunzi prea mult. Ideea este ca sprancenele sa arate natural, nu ca si cum ar fi fost desenate. In plus, firele mai lungi iti pot servi ca sa acoperi micile goluri. Daca totusi crezi ca vafurile trebuie usor tunse, foloseste o periuta speciala pentru a ridica varfurile pe verticala, iar apoi, foarte atent, taie numai varful fiecarui fir in parte.

Trebuie sa: te ocupi de partea de deasupra


Orice cosmeticiana iti va spune sa nu te bagi in asa ceva, deoarece iti poti strica forma sprancenelor permanent, insa poti face asta la tine acasa, fiind in permanenta atenta la forma pe care o iau sprancenele tale. Daca nu ai mai facut asta niciodata, poate e bine sa lasi o cosmeticiana sa te initieze si sa iti dea o forma sprancenelor. Ulterior tu poti pensa firele care sunt in exces.

Nu trebuie sa: faci din pensat un obicei

Sa  te pensezi putin in fiecare zi poate fi o mare tentative insa este bine sa lasi sprancenele sa creasca si sa le pensezi la un interval regulat, eliminand toate firele in exces in acelasi timp. Nu trebuie sa iti fie teama sa iti lasi sprancenele sa creasca, mai ales daca le ai mai rare sau mai subtiri. Mai mult de atat, noul look s-ar putea sa iti placa foarte mult si sa vrei sa il adopti pe termen lung.

Trebuie sa : iti vopsesti si sprancenele daca iti schimbi nuanta parului

Daca iti schimbi nuanta parului, atunci trebuie sa ai in vedere ca si sprancenele trebuie vopsite.  Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti vopsea peramanenta, poti folosi produse care coloreaza temporar. De obicei gasesti astfel de produse in magazine de specialitate si in saloane. Brunetele ar trebui sa aiba sprancenele intr-o nuanta usor mai deschisa decat cea a parului, in timp ce blondele trebuie sa aleaga un ton mai inchis. Roscatele pot opta pentru un castaniu cald, in timp ce maroul cenusiu este perfect pentru doamnele care au inceput sa albeasca si sunt mandre de asta.

Nu trebuie sa: folosesti o oglinda care mareste


Uita de oglinda care mareste. Foloseste o oglinda normala, care trebuie sa stea intr-un loc cu o lumina naturala buna. Oglinda care mareste te poate induce in eroare si sa te faca sa pensezi prea mult din spranceana.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dimineti langa tine
  75 min
  08:00 Cine-i cine?
  75 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Cine-i cine?
  60 min
  16:30 Dimineti langa tine
  60 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Secrete in familie
  60 min
  22:00 Senora
  120 min
  00:00 Iubire ca in filme
  60 min
  01:00 Dimineti langa tine
  45 min
  01:45 Secrete in familie
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Senora
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  75 min

Stiri