Exclusiv feminin! Cinci soluţii pentru a scăpa de părul facial nedorit

„Idealul meu în viaţă e femeia cu mustaţă”, aşa sunau versurile unei cunoscute melodii. Punct ochit, punct lovit: părul facial este una dintre cele mai delicate probleme ale unei femei.

Exclusiv feminin! Cinci soluţii pentru a scăpa de părul facial nedorit

Dacă eşti una dintre multele femei care suferă din cauza părului facial, crescut în exces, nu trebuie să te resemnezi cu ideea că aşa vei arăta mereu! Există mai multe soluţii prin care poţi elimina părul nedorit de pe faţă. În special, acesta creşte mai des deasupra buzei superioare, pe bărbie şi spre tâmple. Înainte de a te hotărî să scapi de problemă, află-i cauzele, mai întâi.

Factorii care cauzează creşterea în exces a părului facial
Unul dintre motive ar fi un dezechilibru hormonal, provocat de sarcină sau de o terapie cu hormoni. În acest caz, doctorii recomandă îndepărtarea părului numai după ce hormonii ajung iarăşi la un echilibru, pentru că altfel, nicio metodă nu va da rezultate satisfăcătoare.

Cum să scapi de părul facial nedorit

- Multe femei preferă să smulgă firele nedorite de pe faţă, cu ajutorul unei pensete sau al aparatului de depilat. Atenţie, însă! Dacă foloseşti acelaşi aparat de depilat cu care îndepărtezi părul de pe picioare sau de la subraţ, te poţi irita foarte rău. Faţa e un loc foarte sensibil şi, în urma unei astfel de încercări, te poţi alege cu o iritaţie serioasă, de nu o să-ţi mai vină să ieşi deloc din casă vreo câteva zile! Cu penseta, riscul de a te irita e mai mic; aici, însă, inconvenientul este că îţi va lua mult timp până reuşeşti să elimini toate firele de păr şi te va durea destul de tare prima dată, apoi te vei obişnui. În ambele situaţii, firele de păr vor creşte mai dese şi vor fi mai negre, deci mai vizibile.

- Cremele depilatoare dizolvă părul de la rădăcină. Acesta funcţionează minunat pe suprafeţe mai mari, cum ar fi picioarele, dar dacă le foloseşti pentru faţă, pot apărea o serie de complicaţii, din cauza iritării şi a inflamării locale. În plus, nu garantează nimeni că crema va reuşi să dizolve fiecare fir, până la ultimul, în schimb, avantajul acestei metode este că nu costă prea mult. Dacă te hotărăşti să foloseşti o cremă depilatoare, e musai să alegi una pentru zone sensibile, să scrie clar pe ea că e pentru faţă.

- Ceara este cea mai populară metodă de îndepărtare a părului de pe faţă. Procedura nu este tocmai indicată dacă ai tenul mai închis la culoare, pentru că pigmentarea pielii se poate schimba în zonele-problemă, după ce dezlipeşti banda de ceară, din cauza iritării.

- Electroliza înseamnă că se foloseşte curentul electric pentru a distruge firele de păr. Vei avea faţa frumoasă şi lipsită de păr pentru mai mult timp decât dacă ai folosi ceara sau crema, însă dezavantajele metodei sunt că durează mult şi e costisitor. Dacă vrei totuşi să faci asta, alege-ţi un bun specialist, în care să poţi avea încredere, ca să merite banii pe care îi dai.

- Laserul este metoda ideală de îndepărtare a părului facial nedorit pentru femeile cu pielea albă şi părul negru. Bineînţeles, laserul funcţionează la fel de bine şi pentru femeile cu tenul mai închis. Cel mai bine e să vorbeşti cu un medic dermatolog înainte să te înscrii la o şedinţă de eliminare a părului facial cu ajutorul laserului, ca să fii sigură că nu vei avea probleme după.

 

Program PRO 2

 • Luni
 • 06:45 Dimineti langa tine
  150 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Vieti la rascruce
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Dimineti langa tine
  120 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Vieti la rascruce
  60 min
  22:00 Trandafirul negru
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dimineti langa tine
  105 min
  01:45 Vieti la rascruce
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Iubire ca in filme
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  150 min

Stiri