De ce unele femei au mai mult par pe fata si pe corp decat altele?

Daca esti bruneta, e foarte posibil sa fii stresata din cauza pilozitatii, care este mai mare decat.la celelalte femei, mai ales decat la cele blonde sau roscate. Este o problema de ordin estetic, care poate deriva in probleme psihologice sau care iti pot afecta viata de zi cu zi.

De ce unele femei au mai mult par pe fata si pe corp decat altele?

Hipertricoza afecteaza si barbatii si femeile si se pare ca se mosteneste de la parinti. Se caracterizeaza prin cresterea abundenta a parului in zonele unde exista par deja, in mod natural. Nu pare sa aiba nicio cauza patologica.

Hirsutismul e alta problema, un pic mai delicata. Se manifesta prin cresterea parului, la femei, in zone teoretic rezervate barbatilor: deasupra buzei superioare, pe barbie, in jurul mameloanelor, pe burta, pe fese.

Cauzele pentru care se intampla acest fenomen sunt multiple. In primul rand, poate fi vorba de o dereglare hormonala, care face ca hormonii masculini sa se manifeste pregnant. O problema la nivelul ovarelor sau a glandelor suprarenale poate fi o cauza. In general, hirsutismul e insotit si de alte simptome: lipsa menstruatiei, piele grasa, acneica si caderea frecventa a parului. Aceleasi simptome pot fi, insa, provocate, de anumite medicamente, dar se opresc la cateva saptamani dupa incetarea tratamentului.

In alte cazuti, nivelul hormonilor androgeni este normal, dar foliculul pilos este anormal de sensibil la acesti hormoni. Pilozitatea e atunci localizata intr-una sau mai multe zone, in mod particular. Femeile care traiesc in zonele mediteraneene sunt mai afectate de aceasta problema, ceea ce ii face pe cercetatori sa creada ca e, totusi, vorba si de o cauza genetica a hirsutismului.

In zilele noastre, sunt disponibile mai multe metode pentru a indeparta parul in exces. Daca e identificata cauza, e suficient ca aceasta sa fie eradicata pentru ca totul sa intre in normal. Daca, insa, fenomenul nu pare sa aiba nicio cauza anume, femeile pot apela la ceara de epilat, la decolorarea parului sau – o metoda moderna si mai durabila – epilarea electrica sau cu laser.

 

Program PRO 2

 • Luni
 • 06:45 Dimineti langa tine
  150 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Vieti la rascruce
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Dimineti langa tine
  120 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Vieti la rascruce
  60 min
  22:00 Trandafirul negru
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Dimineti langa tine
  105 min
  01:45 Vieti la rascruce
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Iubire ca in filme
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  150 min

Stiri