Viata Reginei Maria reconstituita la “Doamne de poveste” - VIDEO

Prima editie a emisiunii „Doame de poveste” a debutat in forta, cu un reportaj exceptional despre viata Reginei Maria, un material pentru care s-au facut reconstituiri artistice, specifice documentarelor.

Pentru a reface cat mai exact trecutul unei mari doamne a Romaniei, echipa emisiunii a organizat un casting in urma caruia a fost aleasa o tanara a carei infatisare seamana foarte mult cu cea a Reginei. Apoi echipa a filmat  la Balcic, in palatul de suflet al Reginei, la Bran, la Peles, pe o fregata pe Marea Neagra sau in interioare speciale din capitala care amintesc de Bucurestiul de altadata. Echipa din spatele emisiunii „Doamne de poveste” a incercat sa se apropie de trecut prin intermediul unor imagini recreate: „Am incercat sa ne apropiem de trecut prin reconstituiri artistice, cat mai aproape de imaginea Reginei Maria din poze sau din inregistrarile de arhiva pe care le-am avut. Pentru a face portretul unei doamne de poveste am filmat in locatii de patrimoniu din tara sau din strainatate, am filmat pe mare, inclusiv filmari subacvatice”, spune producatorul general al emisiunii, Ionela Banarescu. “Daca e sa ne raportam la istoria Romaniei scrisa de femei celebre as aminti-o prima pe Regina Maria, un personaj istoric hotarator. Din clipa in care si-a legat destinul de cel al Romaniei a stiut sa fie mai romanca decit orice roman. O personalitate fascinanta, puternica in spatele careia, femeia a ramas femeie, a fost iubita si la rindul ei a stiut sa iubeasca. Eu, de exemplu, acum aflu detalii extraordinare despre aceasta femeie care a stiut sa spuna nu prejudecatilor, care nu si-a inabusit niciodata sentimentele, a fost sincera si autentica in raport cu iubirile vietii si mereu constanta cu ea insasi”, adauga prezentatoarea emisiunii Olivia Steer.

In prima editie a emisiunii „Doamne de poveste” guest star a fost Lucian Viziru, cel care l-a interpretat pe Barbu Stirbei, unul dintre amantii Reginei Maria. Actorul a acceptat imediat propunerea de a juca acest rol mai ales ca se declara pasionat de personajul istoric regina Maria dar si de povestea ei de iubire cu printul Stirbei.

Istoricii Dan Berindei si Constantin Balaceanu Stolnici, regizorul Sergiu Nicolaescu sau creatorul de moda Cristian Samfira au povestit, in interviuri inedite, despre viata si personalitatea reginei Maria.

Program PRO 2

 • Vineri
 • 06:45 Dimineti langa tine
  75 min
  08:00 Cine-i cine?
  75 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Cine-i cine?
  60 min
  16:30 Dimineti langa tine
  60 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Secrete in familie
  60 min
  22:00 Iertare
  120 min
  00:00 Iubire ca in filme
  60 min
  01:00 Dimineti langa tine
  45 min
  01:45 Secrete in familie
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Iertare
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  75 min

Stiri