Tora Vasilescu: “A doua zi dupa avort, am simtit ca l-am avut pe Dumnezeu langa mine!” VIDEO

Tora Vasilescu, una dintre cele mai cunoscute si talentate actrite din Romania a impartasit amintiri din copilaria chinuita, tineretea zbuciumata, iubirile care i-au marcat destinul si vasta ei experienta actoriceasca, la "Doamne de poveste", editia din 29 mai.

Actrita s-a nascut pe malul Dunarii, la Tulcea si primul ei contact cu scena a avut loc la 5 ani cand bunica a dus-o pe o scena dintr-o scoala din Tulcea sa spuna o poezie. La “Doamne de poveste”, Tora Vasilescu isi aminteste cu emotie cum si-a intrat din prima in rol si cat de mult i-a placut. A fost pe rand Maria in filmul “Cursa” al lui Mircea Daneliuc, a jucat in “De ce trag clopotele, Mitica”, “Croaziera", " Glissando”. A fost Celia Serghie in “Regina” si mai apoi in “Mostenirea”, serial difuzat la Pro TV.

Actrita a crescut mai mult in curtea bunicilor si-si aminteste cat de mult ii era dor de mama. “In primii ani de viata nu imi aduc aminte decat de bunica mea pentru ca mama a trebuit sa lucreze la oras si pe mine, cum era moda timpului, cred ca e firesc si acum, bunicii m-au crescut. Si acum imi vine sa lacrimez cand imi aduc aminte  de o secventa-un copil care plangea la coltul casei. Si atunci mi se pare ca copilaria mea a fost trista, dar sigur am si momente in care mi se pare ca locul acela aproape uitat de lume, langa lacul Razal, este reperul meu de puritate”.
   
Ambitioasa Tora Vasilescu si-a dorit sa ajunga actrita si, din mii de candidati, a intrat  la facultatea de Teatru. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti in 1976, clasa prof. Eugenia Popovici, si in anul intai a trecut printr-o adevarata trauma : un avort, ilegal, in acele vremuri. “Atunci era interzis avortul, chiuretajul,  puteau sa te prinda. A fost ceva ingrozitor, m-am dus undeva in apropierea Tulcei,  intr-o localitate pentru  ca era doctor acolo tatal unei colege. Eu am zis ca daca plang o sa ma ajute dar m-a refuzat. I s-a facut mila moasei de mine care a scos trusa din spital si m-a “facut” la ea acasa, dar pe viu. Asta se intampla noaptea si eu fredonam ca sa nu ma auda nimeni o melodie care era melodia mea si a fostului meu iubit.  A doua zi, la 5, in tren si cu hemoragie m-am gandit ca l-am avut pe Dumnezeu langa mine”, martusiste, emotionata, actrita.
    
Dupa zeci de ani de roluri pe scena sau pe micul ecran Tora Vasilescu a ales linistea. In prezent locuieste intr-o casa ecologica in Buftea, ii place sa cultive si sa ingrijeasca plante, adora florile si animalele (are trei lupi alsacieni) si este o femeie plina de energie si optimism, calitati pe care le-a impartasit dumnica, de la 16:30, telespectatorilor emisiunii “Doamne de poveste”.

Program PRO 2

 • Sâmbătă
 • 06:45 Dimineti langa tine
  75 min
  08:00 Cine-i cine?
  75 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Cine-i cine?
  60 min
  16:30 Dimineti langa tine
  60 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Secrete in familie
  60 min
  22:00 Senora
  120 min
  00:00 Iubire ca in filme
  60 min
  01:00 Dimineti langa tine
  45 min
  01:45 Secrete in familie
  60 min
  02:45 O singura privire
  90 min
  04:15 Senora
  90 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  75 min

Stiri