Angela Similea, femeia pe care Victor Surdu a asteptat-o timp de 30 de ani! O poveste de iubire remarcabila - FOTO&VIDEO

Emisiunea “Doamne de poveste”, prezentata de Olivia Steer, a revenit ACASA cu un nou sezon, cu noi portrete impresionante ale unor femei care scriu sau au scris istorie in Romania. In exclusivitate, prima editie din acest nou sezon prezinta portetul Angelei Similea, o mare artista, o cantareata care a cucerit o tara intreaga, o mama desavarsita si o sotie care a stat alaturi de jumatatea ei pana in ultima clipa.

In primul interviu amplu acordat dupa moartea sotului ei, Victor Surdu, marea cantareata povesteste despre culisele unei iubiri imense si despre finalul care i-a apropiat mai tare.

Vreau sa va spun ca numai cu 3 saptamani inainte de a pleca, pe un viscol, ultimul viscol din zona noastra, Victor a scos peste 100 de copaci din livada pentru ca erau mai batrani si a plantat altii 100 de pomi….A pregatit totul pentru ce se va intampla dupa el si, in Craciunul anului trecut, el a taiat un brad argintiu din curte, l-a taiat ca sa-l impodobim in casa. Atunci eu am realizat ca el stie ca va pleca…desi nici o secunda nu s-a lasat batut“, marturiseste Angela Similea, in exclusivitate la “Doamne de poveste”.

In ultimele zile petrecute impreuna, sotul ei, Victor Surdu, avea sa-i aduca o ultima dovada de iubire.  ”Era bolnav, cu cateva zile inainte de a pleca si s-a ridicat de pe pat si s-a asezat la pian si a inceput sa cante…  A inceput sa cante o piesa de a mea: “Ce-ar fi sa fiu”. Si la cateva zile dupa aceea a plecat… El a plecat iubind”, marturiseste cu lacrimi in ochi Angela Similea.

Pe langa iubirea imensa care i-a condus viata, Angela Similea a fost manata si de pasiunea pentru muzica, in ciuda impotrivirii mamei ei.

Mama avea prejudecati si considera ca aceasta profesie se face cu mult sacrificiu si ca moralitatea mai scartie cateodata si nu isi dorea asa ceva. Pana la urma a fost fericita ca s-a demonstrat ca se poate face, cel putin in perioada mea se putea face, fara compromisuri de moralitate,”  marturiseste cea care a bucurat generatii intregi de romani cu vocea ei.
   
Marturii inedite, dorinte neimplinite, povesti despre prima iubire adolescentina a Angelei Similea, toate sunt prinse in portetul unei mari artiste, interpreta unor slagare nemuritoare precum “Casa mea”, “Sa mori din dragoste ranita” sau “Un albastru infinit”.
    


Program PRO 2

 • Luni
 • 06:45 Dimineti langa tine
  75 min
  08:00 Cine-i cine?
  75 min
  09:15 Inimi ratacite
  120 min
  11:15 O singura privire
  135 min
  13:30 Secrete in familie
  60 min
  14:30 Silvana
  60 min
  15:30 Cine-i cine?
  60 min
  16:30 Dimineti langa tine
  60 min
  17:30 Inimi ratacite
  90 min
  19:00 O singura privire
  120 min
  21:00 Secrete in familie
  60 min
  22:00 Iertare
  120 min
  00:00 Iubire ca in filme
  51 min
  05:45 Silvana
  60 min
  06:45 Dimineti langa tine
  75 min

Stiri