Din ce alimente ne procuram proteinele

Pestele, ouale, carnea si majoritatea produselor lactate reprezinta cele mai importante surse de proteine. „Cea mai mare valoare proteica se regaseste in lapte si oua, iar soia este singura planta care contine proteine complete”, afirma asist. univ. dr. Raluca Popescu, medic nutritionist.

Din ce alimente ne procuram proteinele

Specialistul recomanda, in special, consumul de alimente ce contin proteine complete, subliniind faptul ca aceste substante organice trebuie procurate atat din surse animale, cat si vegetale, intr-o proportie echilibrata. Printre alimentele ce contin proteine complete se numara – ouale, pestele, carnea de gaina, curcan, rata, vita, oaie si porc, branza, laptele, iaurtul si soia. „Unele alimente bogate in proteine, cum sunt carnea de oaie, porc, rata sau ouale, contin insa si cantitati importante de lipide”, atentioneaza medicul Popescu.

In categoria produselor cu proteine incomplete, nutritionistii amintesc cerealele, orezul, spaghetele, painea, fasolea, broccoli, cartofii si arahidele. Aceste alimente nu asigura un aport adecvat de aminoacizi si orice proteina fara unul din aminoacizii esentiali (proteina incompleta) are o valoare biologica redusa.

Afla mai multe detalii despre acest subiect din Gandul.
 

Program PRO 2

  • MarĊ£i
  • 06:45 Dimineti langa tine
    75 min
    08:00 Cine-i cine?
    75 min
    09:15 Inimi ratacite
    120 min
    11:15 O singura privire
    135 min
    13:30 Secrete in familie
    60 min
    14:30 Silvana
    60 min
    15:30 Cine-i cine?
    60 min
    16:30 Dimineti langa tine
    60 min
    17:30 Inimi ratacite
    90 min
    19:00 O singura privire
    120 min
    21:00 Secrete in familie
    60 min
    22:00 Iertare
    120 min
    00:00 Iubire ca in filme
    60 min
    01:00 Cum sa locuiesti cu parintii
    90 min
    02:30 Jocul de-a mostenirea
    180 min
    05:45 Silvana
    60 min
    06:45 Dimineti langa tine
    75 min

Stiri